Udeblivelse uden afbud

Da mange patienter udebliver uden at melde afbud, har vi set os nødsaget til at lave følgende regler for klinikken: Fra og med den 1/4-2023 vil udeblivelse uden rettidigt afbud medføre at vi opkræver et udeblivelseshonorar på kr 200,-

Vi vil kontakte patienter som udebliver uden at melde afbud. Såfremt der er tale om gentagne udeblivelser kan du risikere at du KUN kan bestille "tid samme dag". (opdateret 080323)

Ønsker du at melde afbud til en tid, da klik her.

 

Uge 20

Familielægerne i Hvidovre holder lukket torsdag den 18.05.23 pga. helligdag. 

Fredeag den 19.05.23 er der KUN mulig for tid til akutte patienter.  (16.05.23)

Facebook

Husk vi også er på facebook - følg Familielægerne og bliv opdateret på nyheder (211222)

Sygeplejerske

Cecilie er ansat i klinikken fra 01.04.23 (10.05.23)

Uddannelseslæge

Ahmed Amir, uddannelseslæge er tilbage i klinikken efter endt orlov. Ahmed er tilstede 1 gang om måneden. (23.03.23)

Uddannelseslæge

Fra den 01.05.23 er Mari tilstede i klinikken dagligt (10.05.23)

NYE patienter

Familielægerne i Hvidovre har åbent for tilgang af nye patienter. Besøg klinikkens hjemmeside eller hvis der er yderligere spørgsmål er du velkommen til at ringe eller henvende dig i receptionen. (211222)

Navneskift til Familielægerne Hvidovre

I uge 49 skifter vi navn fra MiKaDo Klinikken til Familielægerne i Hvidovre.
I vil automatisk modtage nyt sundhedskort.
Vi er fortsat samme personale (uge 48)

Facebook

Husk vi også er på facebook - følg Familielægerne og bliv opdateret på nyheder (211222)

Styrkelse af samarbejde med Center for Sundhed

Samarbejdet udvides med Center for Sundhed og der vil onsdag formiddage være fysioterapeut tilstede hos Familielæger i Hvidovre - kun efter forudgående aftale.

Husk dit sundhedskort!

Sundhedskortet (tidligere sygesikringskort) er dit bevis på, at du har ret til gratis lægebehandling her i Danmark. Derfor skal du have det med, når du skal til lægen - du kan også benytte elektronisk app på indskanningen. 

Hvis du glemmer dit sundhedskort vil vi bede dig huske det næste gang. Har du heller ikke sundhedskortet med næste gang du kommer, kan vi faktisk kræve privat betaling for at behandle dig, da Regionen kan nægte at betale for din lægehjælp.

Tænk på sundhedskortet som en form for "dankort". Hvis du vil handle ind hos købmanden skal du huske at betale. Hvis du ønsker at "handle" en ydelse hos din læge, så er sundhedskortet dit "dankort". Uden det, skal du have kontanterne frem. (opdateret 061022)

Det står beskrevet i §42 i vores overenskomst, læs evt selv her: § 42 Legitimation

Recepter og genbestilling af medicin

At udskrive en recept er desværre ikke blot en simpel ekspeditionsopgave.
En receptudskrivelse indebærer hver gang en lægelig stillingtagen til, hvorvidt medicinen stadig er nødvendig og gavner, samt om den eventuelt kan give problemer såfremt du også får anden medicin i forvejen.
Derfor kan du komme ud for, at vi afviser at lave en ny recept.

Du kan blive bedt om at bestille tid hos en af klinikkens læger, for vurdering af om du fortsat skal have medicinen.
Hvis du bliver fulgt for en sygdom ved en anden speciallæge, eventuelt på hospitalet, så vil du blive bedt om at få dem til at lave recepterne.
Det gør vi ikke for at være besværlige, men ganske simpelt fordi retningslinierne foreskriver det. Læs eventuelt her: retningslinier vedr. recepter i sektorovergang
Retningslinierne er lavet for patientens sikkerhed. Det er den speciallæge som følger patienten for en given sygdom, som har ansvaret for at patienten har medicin nok indtil næste kontrol ved samme speciallæge.

Hvis du eksempelvis har diabetes og bliver fulgt på hospitalet, så er det diabetesambulatoriets tilknyttede læger som skal lave recept på al din medicin som vedrører din diabetes.
Følges du for hjertesygdom på hjerteambulatoriet er det de dertil tilknyttede læger som skal sørge for recepter på din hjertemedicin.

Følges du IKKE af anden speciallæge eller på hospitalet, så er det naturligvis os som står for dine receptfornyelser.